Bacalhau (bacallau):
O bacallau é un ingrediente crave na cociña portuguesa, e prepárase de diversas maneiras, incluíndo bacalhau à Brás, bacalhau à Gomes de Sá, e bacalhau com natas.
Sardiñas:
Debido á proximidade ao mar, as sardiñas son un prato popular en Portugal, especialmente no verán, cando se asan á grella.
Francesinha:
Este sándwich de carne, orixinario do Porto, é coñecido polas súas múltiples capas de carne, queixo e salsa picante.
Cozido à portuguesa:
Un cocido tradicional que inclúe diferentes tipos de carne, embutidos e verduras.
Pasteis de nata:
Estes pequenos pasteis de follado recheos de crema, son unha sobremesa moi popular en Portugal.
Arroz de marisco:
Un prato de arroz con mariscos, que se pode atopar en diferentes rexións de Portugal.
Leitão à Bairrada:
O leitón asado á Bairrada é un prato tradicional da rexión de Bairrada, en Portugal.
Alheiras:
Embutidos tradicionais da rexión de Alentejo, en Portugal.
Cataplana:
Un prato de peixe e mariscos cocido nunha cataplana, unha cazola de metal.
Caldo verde:
Unha sopa de col verde, moi popular en Portugal.
lunes, 2 de junio de 2025
comida
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario