lunes, 2 de junio de 2025

comida



🇪🇸 Platos Típicos Paella – Arroz con mariscos, pollo o verduras (Valencia). Tortilla de patatas – Huevos con patatas y a veces cebolla. Gazpacho – Sopa fría de tomate (Andalucía). Pulpo a la gallega – Pulpo con patatas, pimentón y aceite (Galicia). Fabada asturiana – Guiso de alubias con embutidos (Asturias). 🍢 Tapas Populares Patatas bravas Croquetas Jamón ibérico Boquerones en vinagre Gambas al ajillo 🍰 Postres Típicos Churros con chocolate Crema catalana Tarta de Santiago Arroz con leche 🍷 Bebidas Sangría Cava Vino Rioja Sidra natural 

Bacalhau (bacallau): O bacallau é un ingrediente crave na cociña portuguesa, e prepárase de diversas maneiras, incluíndo bacalhau à Brás, bacalhau à Gomes de Sá, e bacalhau com natas. Sardiñas: Debido á proximidade ao mar, as sardiñas son un prato popular en Portugal, especialmente no verán, cando se asan á grella. Francesinha: Este sándwich de carne, orixinario do Porto, é coñecido polas súas múltiples capas de carne, queixo e salsa picante. Cozido à portuguesa: Un cocido tradicional que inclúe diferentes tipos de carne, embutidos e verduras. Pasteis de nata: Estes pequenos pasteis de follado recheos de crema, son unha sobremesa moi popular en Portugal. Arroz de marisco: Un prato de arroz con mariscos, que se pode atopar en diferentes rexións de Portugal. Leitão à Bairrada: O leitón asado á Bairrada é un prato tradicional da rexión de Bairrada, en Portugal. Alheiras: Embutidos tradicionais da rexión de Alentejo, en Portugal. Cataplana: Un prato de peixe e mariscos cocido nunha cataplana, unha cazola de metal. Caldo verde: Unha sopa de col verde, moi popular en Portugal.

No hay comentarios:

Publicar un comentario