lunes, 2 de junio de 2025

Gastronomía Portuguesa

Bos días nos somos Malak,Claudia,María e imos ensinarvos comidas típicas de Portugal.

 Francesinha: 

Trátase dunha rebanada de pan torrada rechea de varios tipos de embutidos e carnes: xamón cocido, chipolata, mortadela, un bisté de tenreira ou porco. A continuación cóbrese con outra rebanada de pan torrado e rebandas de queixo, que logo se gratina e baña nunha salsa picante elaborada principalmente con cervexa e tomate; Nalgúns casos, engádese un ovo frito. Normalmente, o comensal adoita acompañar a francesinha con pata
cas fritas e unha cervexa.







Cosido à Portuguesa: 

Faise como calquera outro cocido na cociña e entre as verduras que se empregan: xudías, patacas , cenouras, grelos, repolos  e arroz. Entre os produtos cárnicos destacan o polo, o entrecosto de porco afumado, a orella de porco, etc. Entre os embutidos destacan os tradicionais farinheira, chouriço, morcilla, chouriço de sangue, etc. Todos eles teñen un profundo sabor afumado, sabor e aroma que os distingue doutros guisos da Península Ibérica. 


Bacalhau à Brás
:

Os ingredientes deste prato típico son o bacallau salgado (moi típico da cociña andaluza) que se desalga o día anterior e os ovos revoltos con pataca de palla. Cando se serve, adoita ir acompañado de perexil e olivas negras.













Pasteis de Nata: 

Os pasteis de Belém, tamén coñecidos como pasteis de nata son unha das especialidades máis características da cociña portuguesa Son tartaletas duns oito centímetros de diámetro, elaboradas con masa follada e crema de ovo.




No hay comentarios:

Publicar un comentario