Bos días nos somos Malak,Claudia,María e imos ensinarvos comidas típicas de Portugal.
Francesinha:
Trátase dunha rebanada de pan torrada rechea de varios tipos de embutidos e carnes: xamón cocido, chipolata, mortadela, un bisté de tenreira ou porco. A continuación cóbrese con outra rebanada de pan torrado e rebandas de queixo, que logo se gratina e baña nunha salsa picante elaborada principalmente con cervexa e tomate; Nalgúns casos, engádese un ovo frito. Normalmente, o comensal adoita acompañar a francesinha con pata
cas fritas e unha cervexa.
Cosido à Portuguesa:
Faise como calquera outro cocido na cociña e entre as verduras que se empregan: xudías, patacas , cenouras, grelos, repolos e arroz. Entre os produtos cárnicos destacan o polo, o entrecosto de porco afumado, a orella de porco, etc. Entre os embutidos destacan os tradicionais farinheira, chouriço, morcilla, chouriço de sangue, etc. Todos eles teñen un profundo sabor afumado, sabor e aroma que os distingue doutros guisos da Península Ibérica.
Bacalhau à Brás:
Os ingredientes deste prato típico son o bacallau salgado (moi típico da cociña andaluza) que se desalga o día anterior e os ovos revoltos con pataca de palla. Cando se serve, adoita ir acompañado de perexil e olivas negras.
No hay comentarios:
Publicar un comentario