Grazas a Ohsumi, o investigador do Instituto de Tecnoloxía de Tokio, descubríronse os mecanismos últimos que permiten ese proceso. En concreto, nos experimentos con levadura, o científico japonés identificou xens esenciais para a autofagia, coñecidos como reguladores moleculares ATG.
Podemos repasar os termos básicos sobre que é un lisosoma, a súa orixe e función no seguinte enlace de Ministerio de Educación: Proxecto Biosfera e poder entender mellor as aportacións de Ohsumi.
Os seus descobrementos marcaron un antes e un despois no coñecemento do reciclaxe celular e permitiron constactar a importancia da autofagia en innumerables procesos fisiológicos, como a resposta celular ao estrés. A autofagia está involucrada nas principais enfermidades que nos afectan, como o cancro, a diabetes o as enfermidades neurodexenerativas.Boya alaba a elección de Oshumi pola Academia sueca, non só pola importancia da súa achega, senón "pola xenerosidade coa que o equipo xaponés compartiu os reactivos e toda a información que obtiveron. O seu equipo é un dos distintos grupos que nos últimos anos comezaban a estudar cómo determinados fallos na autofagia tradúcense na acumulación anormal de certas proteínas que son características de enfermidades neurodexenerativas como o Parkinson e o Alzheimer.
Podemos repasar os termos básicos sobre que é un lisosoma, a súa orixe e función no seguinte enlace de Ministerio de Educación: Proxecto Biosfera e poder entender mellor as aportacións de Ohsumi.
Os seus descobrementos marcaron un antes e un despois no coñecemento do reciclaxe celular e permitiron constactar a importancia da autofagia en innumerables procesos fisiológicos, como a resposta celular ao estrés. A autofagia está involucrada nas principais enfermidades que nos afectan, como o cancro, a diabetes o as enfermidades neurodexenerativas.Boya alaba a elección de Oshumi pola Academia sueca, non só pola importancia da súa achega, senón "pola xenerosidade coa que o equipo xaponés compartiu os reactivos e toda a información que obtiveron. O seu equipo é un dos distintos grupos que nos últimos anos comezaban a estudar cómo determinados fallos na autofagia tradúcense na acumulación anormal de certas proteínas que son características de enfermidades neurodexenerativas como o Parkinson e o Alzheimer.
No hay comentarios:
Publicar un comentario